Categorieën
Computers

Verschil antivirus en firewall

Beide termen hebben te maken met de beveiliging van computers en computer netwerken. Bij particuliere computers is een firewall vaak software, bij een groter computernetwerk is de firewall vaak een stuk hardware (een kastje welke tussen de internetverbinding en het netwerk hangt of in de router zit) en wordt in beide gevallen ingezet om alleen het verkeer door te laten welke daarvoor toestemming heeft, en dus internetverkeer met kwade bedoelingen tegen te houden.

Categorieën
Computers

Verschil .doc en .docx

Als je veel met tekstdocumenten werkt dan ontkom je er niet aan dat tegen de extensies .doc en .docx aanloopt. Waar .docx de nieuwkomer is en vooral in de beginperiode voor veel comptabiliteitsproblemen heeft gezorgd voor mensen die hoofdzakelijk met .doc documenten werkten.

Categorieën
Computers

Verschil 32-bit en 64-bit computers

Bij de aankoop van software wordt soms gevraagd of het voor een 32 bits of 64 bits computersysteem is. Belangrijke informatie want anders is het mogelijk dat de software niet goed werkt.

Categorieën
Computers

Verschil hardware en software

Om te kunnen functioneren heeft een computer twee essentiële elementen nodig, de hardware en de software.

Categorieën
Computers

Verschil slaapstand en sluimerstand

Je computer afsluiten of opnieuw opstarten zijn handelingen die voor zich spreken en geen verdere uitleg nodig hebben. Daar omheen zit een vaag gebied van opties waar geen eenduidigheid in lijkt te zitten en per besturingssysteem kan verschillen. Wanneer zet je je computer in de slaapstand (standby) en wanneer in de sluimerstand (hibernate)?

Categorieën
Computers

Verschil Adobe Photoshop en Adobe Illustrator

Eigenlijk iedereen die regelmatig achter de computer zit heeft wel eens van Photoshop gehoord. Het manipuleren van foto’s lijkt zelfs onlosmakelijk met Photoshop verbonden te zijn, aangezien het merendeel zal snappen wat je bedoel als je zegt dat een foto gefotoshopt is. Photoshop is tot op de dag van vandaag veruit het meest gebruikte betaalde computerprogramma voor het bewerken van foto’s en andere design gerelateerde activiteiten.

Categorieën
Computers

Verschil Windows en Linux

Als je het over besturingssystemen voor computers hebt dan zal het al snel over Windows of OSX van Apple gaan. Er is echter nog een besturingssysteem die veel gebruikt wordt, maar bij het grote publiek relatief onbekend is, Linux. Linux is een gratis open source besturingssysteem wat in 1991 werd gebouwd door de Fin Linus Torvalds. Vanaf 1994 groeide de populariteit van Linux explosief, en dan vooral bij de bedrijven die zich bezighielden met webservers.

Categorieën
Computers

Verschil WinZip en WinRAR

De internetsnelheden en de computercapaciteit die we nu kennen waren een jaar of twintig geleden bij lange na geen vanzelfsprekendheid, ze bestonden nog geeneens. Om toch eenvoudig grotere bestanden op te slaan, te versturen en te ontvangen werden er computerprogramma’s ontwikkeld waarmee je in staat was om bestanden in te pakken en weer uit te pakken, dit werden datacompressieprogramma’s genoemd. WinRAR en WinZip zijn de meest bekende.