Categorieën
Financiën

Verschil wedden en gokken

Ergens om wedden of ergens op gokken lijken in de basis qua betekenis dicht bij elkaar te liggen, je zou zelfs kunnen zeggen dat wedden een vorm van gokken is. Waarom je beter kan wedden dan kan gokken.

Categorieën
Financiën

Verschil PayPal en iDEAL

Als je aan het online winkelen bent is de kans groot dat je tijdens het afrekenen kan kiezen voor betalen via iDEAL of PayPal. Samen met een bankoverschrijving en betalen via een creditcard de bekendste online betaalmethodes.

Categorieën
Financiën

Verschil spaarhypotheek en beleggingshypotheek

De meeste mensen zijn niet kapitaalkrachtig genoeg om een huis in 1 keer te betalen, er zal daarom vaak een hypotheek afgesloten worden. Hypotheekverstrekkers bieden je diverse hypotheekvormen aan, onder andere de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek.

Categorieën
Financiën

Verschil tussen pensioen en lijfrente

Als je rond je 65ste stopt met werken valt daarmee ook je inkomen weg, om zorgeloos van je oude dag te genieten bestaat er het pensioen waar je de rest van je leven uit kan putten. Dit begint met een basispensioen.

Categorieën
Financiën

Verschil uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering

Je hoort tegenwoordig regelmatig spotjes voorbij komen van bedrijven als Monuta en Dela die je op het hart drukken dat het afsluiten van een uitvaartverzekering noodzakelijk is, wie zich daar in gaat verdiepen komt hoogstwaarschijnlijk ook een overlijdensrisicoverzekering tegen. Een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering treden in werking als iemand komt te overlijden, maar dienen beide een ander doel.

Categorieën
Financiën

Verschil All risk autoverzekering en WA autoverzekering

Als autobezitter ben je verplicht om je auto te verzekeren, deze verplichting geldt binnen de hele Europese Unie. De verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden zijn tegenwoordig ruim vertegenwoordigd op internet, en je doet er verstandig aan om de aangeboden autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, niet per se om zo de goedkoopste op te sporen maar ook om een autoverzekering te kiezen die bij jouw situatie past.

Categorieën
Financiën

Verschil reisverzekering en annuleringsverzekering

Wanneer er vakantieplannen worden gemaakt komt al snel de vraag voorbij of en hoe deze trip verzekerd gaat worden. Een zorgverzekering is vaak niet voldoende, de meest mensen laten vakanties niet uitgebreid meeverzekeren. Bij sommige zorgverzekeraars is het geeneens mogelijk om je reis te verzekeren, ze dekken wel het verlies van koffers maar niet de kosten van een ziekenhuisbezoek bijvoorbeeld.

Categorieën
Financiën

Verschil natura zorgverzekering en restitutie zorgverzekering

Aan het einde van elk jaar heb je de mogelijkheid om naar een andere zorgverzekering over te stappen, tijdens je zoektocht naar een nieuwe zorgverzekering kom je hoogstwaarschijnlijk termen als zorgverzekering met naturapolis en restitutiepolis tegen.

Categorieën
Financiën

Verschil bankoverschrijving en iDEAL

Als je online een aankoop wilt doen heb je vaak verscheidene betaalmethoden tot je beschikking. Naast bijvoorbeeld betalen met PayPal of een creditcard is betalen met iDEAL of bankoverschrijving de meest gebruikelijke.

Categorieën
Financiën

Verschil boekhouder en accountant

Wie een bedrijf runt wordt automatisch geconfronteerd met een op het oog financieel doolhof, afhankelijk van de grootte van de administratie is een dergelijk financieel doolhof soms zelf wel te doorgronden, maar als je bedrijf groeit en de administratie ingewikkelder wordt en met de dag meer vragen oproept is het tijd om een financieel adviseur in te schakelen, oftewel, een accountant of een boekhouder.