Categorieën
Gezin

Verschil zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof

Rondom een zwangerschap en het ouderschap zijn er nogal wat verloven die door de ouders opgenomen kunnen worden, zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof zijn hiervan bekende voorbeelden.

Categorieën
Gezin

Verschil voedingskleding en positiekleding

Als je als vrouw eenmaal zwanger bent dan ontkom je er niet aan dat je lichaam vanaf dat moment een groei doormaakt waar je normale kleding totaal niet op berekend is. Als je er tijdens de zwangerschap niet al teveel kilo’s bij aan hebt gegeten zal je na de bevalling alweer snel in alle broeken passen, maar je kan alsnog tegen praktische problemen aanlopen wanneer je borstvoeding geeft.

Categorieën
Gezin

Verschil ovulatietest en zwangerschapstest

Als je regelmatig met je partner vrijt twee weken na het begin van de menstruatie is de kans groot dat de vrouw op een gegeven moment zwanger wordt, als de volgende menstruatie uitblijft en er allerlei andere zwangerschapssymptomen de kop opsteken (groei buik, misselijkheid, vermoeidheid) dan mag je er wel vanuit gaan dat je zwanger bent.

Categorieën
Gezin

Verschil kinderwagen en wandelwagen

Het is belangrijk dat je een baby goed en veilig kan vervoeren, naast het kopen van een autostoeltje is het daarom handig om een kinderwagen en een wandelwagen aan te schaffen.

Categorieën
Gezin

Verschil borstvoeding en flesvoeding

Terwijl elke moeder het beste voor haar kind wil, is het tegenwoordig helemaal niet meer zo vanzelfsprekend dat een baby borstvoeding krijgt. Best gek aangezien het algemeen bekend is dat moedermelk het beste is wat je een baby kan geven, er is geen gezondheidsorganisatie die borstvoeding geven afraadt, integendeel.