Categorieën
Gezondheid

Verschil vaccin en medicijn

Met een coronavirus wat in 2020 wereldwijd wild om zich heen greep hadden de ontwikkeling van vaccins en medicijnen nog nooit eerder zo’n prioriteit. De snelheid van de creatie van een coronavaccin is duizelingwekkend en levert daarom ook veel bedenkingen op. Dat terwijl medicijnen en vaccins in een jaar zonder corona ook aan de orde van de dag zijn, dagelijks krijgen tienduizenden kinderen inentingen tegen allerlei (kinder)ziektes.

Categorieën
Gezondheid

Verschil yin en yang

Het leven kan niet bestaan zonder de dynamische interactie tussen twee verschillende energieën die elkaar continu aantrekken en afstoten. Zonder licht zou er geen donker bestaan. Zonder dag zou er geen nacht bestaan. Zonder boven zou er geen beneden zijn.

Categorieën
Gezondheid

Verschil virus en bacterie

Een virus of bacterie kan je ziek maken, dat is één ding wat zeker is. Ze komen beide bijna overal voor en veel bacteriën en virussen bestonden al voordat de mens op aarde was. Dat zijn eigenlijk wel de enige overeenkomsten. Want dat een bacterie of virus niet met blote oog te zien klinkt misschien als een overeenkomst, maar als je er een microscoop bij pakt dan zie je direct al een wereld van verschil.

Categorieën
Gezondheid

Verschil corona en griep

COVID-19 (zoals het coronavirus officieel heet) en de griep zijn beide besmettelijke aandoeningen van de luchtwegen maar die beide worden aangewakkerd door verschillende virussen.

Categorieën
Gezondheid

Verschil psycholoog en psychiater

Als je in therapie moet dan ga je over het algemeen naar een psycholoog of een psychiater, alhoewel beide vaak in één adem genoemd worden zit er wel degelijk groot verschil tussen een psycholoog en psychiater.

Categorieën
Gezondheid

Verschil anorexia en boulimia

Anorexia en boulimia zijn termen welke al jarenlang onlosmakelijk verbonden lijken te zijn met puberende meisjes, alhoewel beide verschijnselen dicht bij elkaar liggen bestaan er wel degelijk grote verschillen. Iemand die anorexia (nervosa) heeft vindt zichzelf veel te dik en zal koste wat kost proberen te vermageren, dit negatieve zelfbeeld komt vaak voort uit de vergelijking die gemaakt wordt met modellen of wanneer iemand (al dan niet voor grap) diegene dik noemt.

Categorieën
Gezondheid

Verschil zelfmoord en euthanasie

Dagelijks komen in Nederland en België mensen op de een of andere manier in aanraking met de termen zelfmoord en euthanasie, onlosmakelijk verbonden met de dood en het daarbij horende verdriet. Er is echter een duidelijk verschil tussen euthanasie en zelfmoord ondanks dat bij beide op het oog wordt gekozen voor het beëindigen van het leven.

Categorieën
Gezondheid

Verschil miskraam en abortus

Een zwangere vrouw komt tijdens haar zwangerschap voor veel keuzes en onzekerheden te staan, dat een baby na 9 maanden helemaal gezond ter wereld komt is helemaal geen vanzelfsprekendheid.

Categorieën
Gezondheid

Verschil hoesten en niezen

Wanneer je hoest ontstaat dit vanuit een prikkeling in de luchtwegen, deze prikkeling betekent dat er iets zit wat er niet hoort te zitten, slijm bij een verkoudheid bijvoorbeeld. De hoest moet ervoor zorgen dat de luchtwegen gereinigd worden, zodat het lichaam vrij kan blijven ademen.

Categorieën
Gezondheid

Verschil dieet en vasten

Een dieet en vasten zijn onlosmakelijk verbonden met eten en drinken, de reden dat iemand een dieet gaat volgen of gaat vasten heeft vaak twee totaal verschillende redenen.