Categorieën
Internet

Verschil http en https

Als je regelmatig websites bezoekt waar je gegevens moet invoeren zal je wellicht opgevallen zijn dat er in plaats van HTTP, HTTPS boven in de adresbalk staat. Het protocol HTTP (HyperText Transfer Protocol) is ontwikkeld om de computer (browsers als Firexfox en Chrome) van een gebruiker te laten communiceren met een server, dat kan een webserver zijn of een server binnen een lokaal netwerk, een intranet.

Categorieën
Internet

Verschil Clicky Analytics en Google Analytics

Als je een eigen website hebt dan zal je graag inzicht willen hebben in hoeveel bezoekers je hebt en wat die bezoekers precies doen. Het is erg handig om deze informatie voor handen te hebben zodat je jouw website nog beter kan afstemmen op je bezoekers.

Categorieën
Internet

Verschil Google AdWords en Google AdSense

Google AdWords en Google AdSense zijn twee diensten van Google die door webmasters ingezet worden om online geld te verdienen met hun website, AdWords en AdSense zijn nauw met elkaar verbonden maar toch verschillen wat betreft inzetbaarheid veel van elkaar.

Categorieën
Internet

Verschil SEO en SEA

Wie wat dieper duikt in de marketing rond een website komt termen als SEO en SEA zeker tegen. SEO is de engelse afkorting voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. SEA, de afkorting voor Search Engine Advertising, betekent in het Nederlands zoekmachine adverteren.

Categorieën
Internet

Verschil affiliate marketing en internetmarketing

Met de komst van internet is een hele nieuwe tak van marketing ontstaan, en omdat deze online wereld zo explosief groeit, groeit de online marketing net zo hard mee.

Categorieën
Internet

Verschil POP3 en IMAP (e-mail)

Als je ooit ergens een e-mailadres hebt ingesteld dan ben je vast de termen POP3 en IMAP wel eens tegengekomen. IMAP en POP3 (of POP) zijn de twee meest gebruikte protocollen voor het ophalen van je e-mail. Er zit veel verschil tussen de werking van het POP-protocol en het IMAP-protocol.