1. Home
  2. Technologie
  3. CC en BCC: wat is het verschil?

CC en BCC: wat is het verschil?

Hoewel CC en BCC veelgebruikte opties voor e-mailen zijn, is voor veel mensen onduidelijk wat het verschil is tussen beide. Met BCC, wat staat voor “blind carbon copy”, kan je een kopie van een e-mail naar een of meer ontvangers sturen zonder dat die ontvangers elkaars e-mailadressen kunnen zien.

Met CC, wat staat voor “carbon copy”, kunt u een kopie van een e-mail naar een of meer ontvangers sturen. In dit artikel gaan we dieper in op het onderscheid tussen CC en BCC, samen met wat advies over wanneer ze moeten worden gebruikt.

Wanneer CC gebruiken?

Wanneer je een kopie van een e-mail naar een of meer ontvangers wilt sturen, maar deze ontvangers ook wilt laten zien wie de e-mail nog meer ontvangt, gebruik je het CC veld. Je kan bijvoorbeeld je werkgever een CC geven wanneer je een e-mail stuurt naar een groep collega’s over een project. Zo blijft je werkgever goed op de hoogte van de zaken die op dat moment op de werkvloer speler. Als de ontvangers van deze mail willen antwoorden en wederom de CC functie gebruiken zal iedereen betrokken blijven bij de mailwisseling. Een mailwisseling kan tot miscommunicatie leiden of doodbloeden zodra de CC ontvangers niet meer meegenomen worden.

Waneer BCC gebruiken?

BCC wordt vaak gebruikt als je niet wilt dat de ontvangers van een e-mail elkaars e-mailadressen kunnen zien, maar dat je toch een kopie van de e-mail naar een of meer van hen willen sturen. Dit is handig in verschillende situaties. Door te voorkomen dat de e-mailadressen van de ontvangers door iedereen op de lijst worden gezien, kan het gebruik van BCC bijvoorbeeld helpen hun privacy te beschermen bij het verzenden van e-mails naar een grote groep mensen. Aangezien veel spamfilters naar veel ontvangers zoeken in het CC-veld, kan het gebruik van BCC ook helpen voorkomen dat je e-mail als spam wordt gemarkeerd.

Wanneer je een e-mail stuurt naar een grote groep ontvangers of wanneer je hun privacy wilt beschermen, is het over het algemeen een goed idee om BCC te gebruiken. Voordat je beslist of je CC of BCC wilt gebruiken, is het verstandig om na te gaan wat de context en het doel is van je e-mail.

Nadelen van gebruik CC en BCC

Er zijn meerdere nadelen van het gebruik van cc en bcc bij e-mail. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  1. E-mails worden langer en onoverzichtelijker wanneer je CC gebruikt, omdat iedereen op de lijst de e-mailadressen van alle ontvangers kan zien, wat de e-mail langer en ingewikkelder kan maken.
  2. Vanwege het feit dat iedereen op de lijst de e-mailadressen van alle ontvangers kan zien bij het gebruik van CC, kan het een grotere uitdaging zijn om bij te houden wie een e-mail heeft ontvangen.
  3. Het gebruik van CC kan de kans vergroten dat uw e-mail als spam wordt gemarkeerd, omdat veel spamfilters zoeken naar lijsten met veel ontvangers in het CC-veld.
  4. Door BCC te gebruiken kunnen ontvangers elkaars e-mailadressen niet zien, waardoor ze niet zeker weten naar wie ze moeten antwoorden. Dit maakt het moeilijker voor ontvangers om op de e-mail te reageren.
Laatste aanpassing op 30 januari 2023

Vond je dit artikel nuttig?

Dit vind je misschien ook interessant