Categorieën
Leefstijl

Verschil homofilie en homoseksualiteit

Een homo of een lesbienne is een homofiel of homoseksueel, in de spreektaal wordt er met homofilie en homoseksualiteit exact hetzelfde bedoeld. Als je kijkt naar de precieze betekenis van beide woorden dan zit er toch wel een verschil tussen.

Categorieën
Leefstijl

Verschil propper en vouwer

Poepen en plassen, wij mensen doen het dagelijks maar tegelijk zijn het geen onderwerpen die je uitgebreid met iedereen bespreekt, daarom zijn de meeste mensen ook niet bekend met de termen propper en vouwer, toch ben jij 1 van beide.

Categorieën
Leefstijl

Verschil plassen op de wc en plassen onder de douche

Wat doe je als je onder de douche staat en je moet opeens nodig plassen? Plas je onder de douche of ga je alsnog naar de wc?

Categorieën
Leefstijl

Verschil liefde en lust

Voor je gevoel uit het niets kan je soms de enorme behoefte krijgen om een zak chips leeg te eten, met in je achterhoofd dat je wellicht wel eens misselijk kan worden of dat je achteraf wel eens spijt zou kunnen krijgen omdat je je juist had voorgenomen niet meer te snoepen.

Categorieën
Leefstijl

Verschil horen en luisteren

De vijf belangrijkste zintuigen van de mens zijn het gezichtsvermogen, reuk, smaak, tast en gehoor. Met dat laatste zintuig (je oren dus) kan je horen maar ook luisteren.

Categorieën
Leefstijl

Verschil transgender en transseksueel

Je happy voelen in en met je eigen lichaam, dat is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Er zijn mensen die al van jongs af aan het idee hebben dat ze niet als jongen of meisje geboren hadden moeten worden, maar juist als iemand met het andere geslacht. Mannen en vrouwen die zich er bewust van zijn dat ze met verkeerde geslacht geboren zijn, en er ook naar leven, worden transseksuelen en transgenders genoemd.

Categorieën
Leefstijl

Verschil softdrugs en harddrugs

Aan de hand van de in 1974 aangepaste opiumwet heeft de Nederlandse overheid drugs meer in detail gedefinieerd, er wordt onderscheid gemaakt tussen softdrugs en harddrugs. Dit onderscheid komt er in de praktijk op neer dat er bij harddrugs een groter gevaar voor de gezondheid is dan bij softdrugs. Uiteindelijk ligt het aan de mate van gebruik hoe gevaarlijk een drug daadwerkelijk is.

Categorieën
Leefstijl

Verschil hasj en wiet

Hasj en wiet (marihuana, weed) behoren in ons land beide tot de categorie softdrugs. De verzamelnaam voor hasj en wiet is cannabis. In de volksmond wordt cannabis vaak gebruikt als ander woord voor alleen wiet.

Categorieën
Leefstijl

Verschil sigaret en sigaar

Het is algemeen bekend dat roken slecht voor je is, en in het slechtste geval zelfs dodelijk. Maar is het roken van een sigaar ook zo slecht of is een sigaar een gezond alternatief voor de sigaret?

Categorieën
Leefstijl

Verschil vegetariër en veganist

De kans is groot dat je wel één iemand kent die vegetarisch is, de kans dat je een veganist kent is wel een stuk kleiner. Dit verschil komt voornamelijk voort uit het feit dat de beweegredenen voor vegetariërs anders zijn dan die van veganisten.