Categorieën
Verzorging

Verschil ’s ochtends douchen en ’s avonds douchen

Sommige mensen zweren er bij om ’s ochtends te douchen om zo de dag fris te beginnen, anderen duiken liever fris het bed in en douchen ’s avonds.

Douchen in de ochtend

Ieder mens verliest tijdens zijn of haar slaap zo’n halve liter zweet per nacht, dat is normaal en daar hoef je het geeneens te warm voor te hebben, je zult hier ’s ochtends ook niet veel van merken. Iets anders is het als je ’s nachts badend in het zweet wakker wordt, je hebt het gevoel dat je net uit de sauna komt en voelt je vies. Dit is de voornaamste reden voor mensen om ’s ochtends te douchen, ze voelen zich vies. Een andere vaak gehoorde reden is dat een douchebeurt in de ochtend je wakkerder maakt.

De reden waarom de ochtenddouchers zich daadwerkelijk vies voelen is omdat ze voor het gemak vergeten dat ze dag ervoor volop in beweging zijn geweest, op het werk, in het huishouden, rondje met de hond, trap op en trap af, meerdere keren naar de wc zijn geweest en in aanraking zijn gekomen met andere ochtenddouchers en daardoor al veel meer gezweet hebben dan een normaal mens in een nacht zal doen. Van een halve liter verdeeld over de nacht zweten ga je je niet vies voelen, gaan slapen zonder je vieze lijf grondig te wassen zorgt uiteraard wel voor een vies gevoel in de ochtend. Logisch dat je dan wil douchen!

Douchen in de avond

Mensen die in de avond douchen hebben totaal niet het idee dat nachtrust hen vies maakt maar zijn zich er wel degelijk van bewust dat een dag in de weer zijn je echt vies maakt. Een warme douche vlak voor het slapen geeft je een schoon maar ook rozig gevoel en zal je nachtrust ten goede komen. Daarnaast zorgt in de avond douchen ervoor dat je je bed minder snel hoeft te verschonen en scheelt het in te ochtend tijd.

Of je een ochtend of een avonddoucher bent is vooral afhankelijk van hoe je het van huis uit hebt meegekregen, inclusief de bijbehorende beweegredenen waar je nu nog steeds heilig in gelooft. Om helemaal van het vieze gevoel af te komen zou je in de avond en in de ochtend kunnen gaan douchen, vooral mensen met een soort van smetvrees doen dit, maar dit is echt zonde van het water.

Mensen die in de avond douchen doen dat om de drukke bezwete dag schoon af te sluiten, mensen die in de ochtend douchen doen dat om de dag fris te beginnen.