Categorieën
Ontspanning

Verschil ironie, sarcasme en cynisme

Als het om spot gaat dan komen termen als ironie, sarcasme en cynisme al snel aan bod. Op welk moment kan je spreken van ironie of sarcasme en past cynisme wel in hetzelfde straatje? Veel mensen lijken het lastig te vinden om onderscheid te maken tussen ironie en sarcasme, ook iets als cynisch duiden is iets wat vaak te pas en te onpas wordt ingezet.

Categorieën
Ontspanning

Verschil kunst en design

Wat is het onderscheid tussen kunst en design, het lijkt op het oog een lastige vraag maar in werkelijkheid staan kunst en design lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om hun betekenis. Kunstenaars en ontwerpers (designers) werken beide met visuele elementen en composities en zullen dit geleerd hebben met behulp van bronnen die grotendeels gelijk aan elkaar zijn.

Categorieën
Ontspanning

Verschil schilderen en verven

Als je een schilder inhuurt om de buitenkant van je huis van een nieuw fris kleurtje te voorzien, komt hij dan je huis verven of schilderen? De meeste mensen zullen je wel begrijpen als je de woorden verven en schilderen door elkaar gebruikt, toch kennen ze beide wel een specifieke definitie.

Categorieën
Ontspanning

Verschil nudisme en naturisme

Een nudist is graag naakt en vindt het niet altijd nodig om kleding te dragen, naakt zijn is voor hen de meest logische leefstijl. Nudisten hebben er geen moeite mee om in vreemd gezelschap naakt te zijn. Nudisme heeft niks te maken met voyeurisme of exhibitionisme, laat staan met seks.