Categorieën
Techniek

Verschil 4G en 5G

Het is nog niet heel lang geleden 4G zich als vaste waarde nestelde in het telecomlandschap. 4G ontketende zich als revolutionaire opvolger van 3G. Waar 3G nog fungeerde als een soort van reserve-internet als er even geen WiFi was daar werd 4G een waardige vervanger van internetten via WiFi.

Categorieën
Techniek

Verschil bluetooth en AirPlay

Het is tegenwoordig erg eenvoudig om muziek vanaf je smartphone of tablet naar bijvoorbeeld draadloze speakers te sturen, veel voorkomende termen bij het draadloos streamen van audio zijn bluetooth en Apple AirPlay.

Categorieën
Techniek

Verschil WAN en LAN

Als je de poorten op een router bekijkt zal er bij de meeste onderscheid gemaakt worden tussen WAN en LAN poorten, tekstueel danwel in symbool. Van de WAN poort is er vaak maar één, van de LAN poorten zijn er meerdere. Zonder de betekenis van WAN en LAN te weten kunnen deze verschillende poorten nogal eens voor verwarring zorgen. Wanneer gebruik je een WAN poort, en wanneer een LAN poort?

Categorieën
Techniek

Verschil data en informatie

Data en informatie liggen zo dicht bij elkaar dat veel mensen beide woorden vaak zonder problemen als synoniemen gebruiken zonder dat het voor verwarring zorgt. Data en informatie hebben binnen bijvoorbeeld de computerwereld een eigen specifieke rol van betekenis.

Categorieën
Techniek

Verschil maaien en verticuteren

Zodra de lente zich aandient en de natuur letterlijk uit haar winterslaap ontwaakt is het voor de mensen met een tuin tijd om het gazon onder handen te nemen. Een gazon in goede conditie houden is niet alleen kwestie van af en toe grasmaaien.

Categorieën
Techniek

Verschil Blu-ray en DVD

Met diensten als Netflix en Ziggo on Demand is het tegenwoordig helemaal niet meer zo vanzelfsprekend om een DVD te kopen, en als je dan toch nog een filmpje wilt kopen kan dat dan niet beter een Blu-ray zijn?

Categorieën
Techniek

Verschil ISO, diafragma en sluitertijd

Met een normaal fototoestel hoef je vaak niet over de instellingen na te denken, een professioneel fototoestel zoals een spiegelreflexcamera wordt door fotografen vaak uitgezocht omdat er tal van instellingen en specificaties zijn die ze volledige controle geeft over het maken van een foto.

Categorieën
Techniek

Verschil USB 2.0 en USB 3.0

In het midden van de jaren negentig werden de eerste USB aansluitingen geïntroduceerd, een revolutie want het vereenvoudigde het aansluiten van randapparatuur, zoals printers, enorm en daarnaast ging de gegevensoverdracht met grote stappen vooruit. De snelheid viel in het niets bij de in 2000 geïntroduceerde USB 2.0 aansluiting. De overtreffende trap van USB 2.0 werd in 2008 gelanceerd, USB 3.0 was daar.

Categorieën
Techniek

Verschil Nikon en Canon

Als je fotografie naar een hoger plan wilt tillen dan ontkom je er niet aan om op den duur je simpele compactcamera in te ruilen voor een geavanceerde spiegelreflexcamera. Met een spiegelreflexcamera heb je als fotograaf de volledige controle over de foto’s die je maakt, binnen de capaciteit van het fototoestel wat je in je handen hebt natuurlijk. Als je je gaat verdiepen in een professionele fotocamera zal je erachter komen dat de merken Nikon en Canon deze markt domineren.

Categorieën
Techniek

Verschil analoog en digitaal

Toen het digitale horloge in de loop van de jaren zeventig op de markt kwam, was dit het begin van een enorme digitale revolutie. Het normale horloge was opeens hopeloos ouderwets toen het digitale horloge heel nauwkeurig de tijd in cijfers kon voorschotelen. Vanaf dat moment kwam de switch van analoog naar digitaal in een stroomversnelling.