Categorieën
Zakelijk

Verschil netto en bruto

Als je met geldbedragen of gewicht werkt heb je termen als netto en bruto waarschijnlijk vaak voorbij zien komen. Het komt geregeld voor dat deze termen voor onduidelijkheden zorgen omdat getallen verkeer geïnterpreteerd of getoond worden. Een bruto hoeveelheid is de hoeveelheid in zijn totaliteit, dat betekent inclusief elementen die niet nuttig zijn of niet voor jou gelden.

Categorieën
Zakelijk

Verschil effectiviteit en efficiëntie

Om de productiviteit van een productieproces op te schroeven moet de effectiviteit en efficiëntie optimaliseren, twee termen die dicht bij elkaar liggen maar in de praktijk elkaar regelmatig in de weg zitten.

Categorieën
Zakelijk

Verschil parttime en fulltime

Parttime of fulltime werken, als je de vrijheid hebt om hier in een keuze in te maken zal het per mens verschillen wat de voorkeur heeft. De voorkeur zal afhangen van de thuissituatie, ambitie en financiële situatie.

Categorieën
Zakelijk

Verschil debiteur en crediteur

Als het om de boekhouding van een bedrijf gaat zijn het gebruik van termen als crediteuren en debiteuren onvermijdelijk. Op de balans staan de debiteuren aan de linkerkant op de debetzijde, de crediteuren staan er lijnrecht tegenover aan de rechterkant op de creditzijde.

Categorieën
Zakelijk

Verschil prijs en waarde

Je krijgt een boek aangeboden voor 100 euro waarin staat aan welke elementen je moet denken bij het succesvol opzetten van een bedrijf. Aangezien jij geenszins van plan bent om een bedrijf te starten ga je niet op het aanbod in. 100 euro is dan veel te veel geld, dat is het jou niet waard.

Categorieën
Zakelijk

Verschil administratie en boekhouding

Als je een eigen bedrijf hebt is de administratie en boekhouding enorm belangrijk. Naast dat de belastingdienst van je verwacht dat je alle inkomsten en uitgaven in detail kan overleggen is het voor jou als bedrijf belangrijk dat je altijd inzichtelijk hebt wat de stand van zaken is.

Categorieën
Zakelijk

Verschil slogan en motto

Onbewust kom je dagelijks in aanraking met slogans en motto’s, en er zit een duidelijk verschil tussen beide termen, toch kennen ze in de praktijk ook een behoorlijk overlap.

Categorieën
Zakelijk

Verschil cash flow en winst

Stel je begint een een bedrijf wat handgemaakte armbanden verkoopt. Deze armbanden kosten 10 euro per stuk, in de eerste maand verkoop je 30 armbanden. De inkomsten of de omzet voor deze maand is dus 300 euro (30 x 10).

Categorieën
Zakelijk

Verschil factuur en offerte

Stel, je bent een zelfstandige tegelzetter. Je wordt gebeld door een persoon die graag zijn badkamer opnieuw wil laten betegelen, via via heeft hij gehoord dat jij mogelijk een geschikte kandidaat bent voor deze klus.

Categorieën
Zakelijk

Verschil profit en non profit

Als je een bedrijf start doe je dit, naast dat je het leuk vindt, met als uiteindelijk doel om winst te maken. Alle beslissingen die je in je bedrijf maakt hebben als uiteindelijke doel om een hogere omzet te genereren en een hogere winst. Je hebt een profit bedrijf, een bedrijf die winst maken als voornaamste drijfveer heeft. Sterker nog, zonder winst (profit) zal je bedrijf niet kunnen blijven voortbestaan.