Categorieën
Eten & drinken

Verschil witte en bruine eieren

Koop je eieren dan haal je voor een kleine prijs gezond eten in huis. In de supermarkt kun je vaak kiezen voor witte en bruine eieren. Er wordt vaak gedacht dat de ene kleur gezonder is dan de andere kleur. Is er een verschil tussen witte en bruine kippeneieren?

Categorieën
Eten & drinken

Verschil witte en zwarte peper

Als je aan peper denkt dan denk je waarschijnlijk als eerste aan dat potje met zwarte bolletjes die naast het potje met zout staat op het aanrecht of op tafel. De zwarte peper is inderdaad de meest gebruikte en gebruikelijke, maar er staat niet voor niks zwarte voor zwarte peper, er is namelijk ook witte peper.

Categorieën
Eten & drinken

Verschil koosjer en halal

Elke religie bestaat uit tal van religieuze regels en wetten, ook als het om eten gaat. Binnen het jodendom en de islam worden de regels omtrent eten aangeduid met de termen koosjer en halal.

Categorieën
Eten & drinken

Verschil honger en trek

“Honger? In de oorlog had je pas honger!” Grote kans dat je deze of een soortgelijke zin wel eens hebt aangehoord toen je zei dat je honger had. Vaak gevolgd door de zin “Je hebt geen honger, maar je hebt trek”.

Categorieën
Eten & drinken

Verschil Coca Cola en Pepsi

Cola is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de schappen van de supermarkten, over de hele wereld wordt cola gedronken, er zijn zelfs mensen verslaafd aan deze drank. Aan het eind van de 19e eeuw introduceerden zowel Coca-Cola als Pepsi voor het eerst deze drank, en ook nu nog zijn deze 2 cola grootmachten de belangrijkste spelers op frisdrank markt.

Categorieën
Eten & drinken

Verschil kruiden en specerijen

Kruiden en specerijen hebben de overeenkomst dat ze beide worden gebruikt om de geur en smaak van een gerecht te verbeteren. Kruiden en specerijen worden in zinnen vaak door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk een onderscheid tussen deze 2.

Categorieën
Eten & drinken

Verschil groente en fruit

Over het exacte verschil tussen groente en fruit zijn de meningen nogal eens verdeeld, er zijn namelijk aardig wat twijfelgevallen die de meest gebruikte definities compleet onderuit halen.

Categorieën
Eten & drinken

Verschil rode wijn en witte wijn

Witte wijn wordt over het algemeen beschouwd als de meest toegankelijke wijn. Rode wijn aan de andere kant kan echt een wijn zijn die je moet leren drinken. Maar waar ligt nou exact het verschil tussen een rode en witte wijn?

Categorieën
Eten & drinken

Verschil koffie en thee

Naast dat koffie en thee wereldwijd een enorm populaire warme drank is kennen beide ook een imposante geschiedenis. Thee werd al duizenden jaren geleden gedronken, koffie kent haar oorsprong in de negende eeuw.

Categorieën
Eten & drinken

Verschil espresso en cappuccino

Er bestaan diverse variaties op de gewone kop koffie, waarvan espresso en cappuccino de populairste varianten zijn. Waar cappuccino eigenlijk een koffie is die gebaseerd is op espresso.