Categorieën
Lichaam

Verschil biceps en triceps

De biceps (musculus biceps brachii) en de triceps (musculus triceps brachii) zijn twee spiergroepen in je bovenarm. De ‘bi’ uit biceps verklapt het al een beetje, de biceps bestaat namelijk uit een spier met twee hoofden. Beide hoofden, een lange en een kortere, zijn verbonden met het schouderblad aan de voorkant van je arm en je elleboog.

Categorieën
Lichaam

Verschil snot en oorsmeer

Snot en oorsmeer, niet heel erg smakelijk maar wel heel erg menselijk. Snot en oorsmeer wordt de hele dag door aangemaakt.

Categorieën
Lichaam

Verschil grijs haar en wit haar

Grijs worden, het is toch wel een teken dat je een dagje ouder wordt. Toch word je niet echt grijs, het zijn namelijk pigmentloze witte haren die ervoor zorgen dat je in combinatie met de haren die nog wel hun oorspronkelijke kleur hebben dat je grijs lijkt. Een optische illusie dus.

Categorieën
Lichaam

Verschil roos en hoofdluis

Roos en hoofdluis zijn twee verschijnselen die in je haar en op de hoofdhuid voorkomen die als vervelend en jeukerig ervaren worden. Roos is een huidaandoening, hoofdluis is een parasitaire infectie.

Categorieën
Lichaam

Verschil boer en scheet

Niets is zo menselijk als het laten van boeren en scheten, de ene doet het wat makkelijker dan de andere, helemaal als het om boeren en scheten in het openbaar gaat. Een scheet of een boer is niks anders dan lucht wat het lichaam verlaat, bij een scheet via de anus en bij een boer via de mond.

Categorieën
Lichaam

Verschil ademen door je neus en door je mond

Ademen, het gaat vanzelf. Als je er op gaat letten zal je als het goed is merken dat je in rust voornamelijk door je neus ademt en dat bij je bij inspanning geneigd bent om meer door je mond te ademen. Adem je eigenlijk altijd door je mond dan kan dit duiden op en leiden tot problemen. Continu ademen door je neus heeft vele voordelen terwijl continu ademen door je mond vele nadelen heeft.

Categorieën
Lichaam

Verschil mannenscheet en vrouwenscheet

De één doet het wat bewuster dan de ander, maar scheten laten doen we allemaal. Vooral mannen hebben er vaak geen moeite mee om scheten te laten in groepsverband, vrouwen aan de andere kant gaan gebukt onder opgelegd fatsoen waarbij verwacht wordt dat ze enkel scheten laten op het toilet. En dan laten ze geen scheten maar windjes.

Categorieën
Lichaam

Verschil menstruatie en innestelingsbloeding

Als je bezig bent om zwanger te worden dan werk je iedere maand toe naar het moment dat je officieel ongesteld zou moeten worden. Word je niet ongesteld, dan ben je waarschijnlijk zwanger. Als vrouw hoop je dus vooral niet op een bloeding, hier zit echter wel een valkuil. Een zwangerschap kan zich namelijk ook aankondigen door een bloeding, een innestelingsbloeding. Heel verwarrend natuurlijk, helemaal als je niet het verschil weet tussen de menstruatie en een innestelingsbloeding.