Categorieën
Natuur

Verschil zee en oceaan

Er wordt vaak vanuit gegaan dat de zee en oceaan hetzelfde zijn. En ook al is het niet verbazend dat hier gemakshalve vanuit wordt gegaan, want zowel een zee en oceaan zijn grote oppervlaktes met water. Toch zijn er fundamentele verschillen.

Categorieën
Natuur

Verschil goud en zilver

Goud en zilver zijn de twee bekendste edelmetalen die naast geld een waarde vertegenwoordigen. Niet alleen worden goud en zilver verwerkt in sieraden maar ook in dagelijkse gebruiksvoorwerpen zitten beide metalen verwerkt.

Categorieën
Natuur

Verschil hogedrukgebied en lagedrukgebied

Wanneer je het weerbericht kijkt hoor je regelmatig het woord ‘drukgebieden’ voorbij komen. We hebben er in Nederland veel mee te maken en het heeft veel invloed op het weer. De ‘druk’ in deze gebieden gaan over de luchtdruk.

Categorieën
Natuur

Verschil sneeuw, ijzel en ijsregen

De winters in Nederland stellen niet zoveel voor, het is vaak een achtbaanrit van herfstachtige temperaturen met zo af en toe een uitschieter naar beneden de vrieskou in. Als we geluk hebben dan valt er sneeuw tijdens onze winter, maar uiteindelijk hebben we vooral te maken met regen. En zo af en toe is het geen sneeuw en geen regen maar ijzel of ijsregen wat er uit de lucht valt.

Categorieën
Natuur

Verschil krokodil en alligator

Alhoewel krokodillen en alligators ogenschijnlijk veel op elkaar lijken horen ze officieel niet tot dezelfde familie, ook qua leefgebied zijn er grote verschillen. Krokodillen leven eigenlijk bijna in elk continent op het zuidelijk halfrond (Afrika, Zuidoost Azië, Australië, Zuid-Amerika), Alligators komen alleen in Noord- en Zuid-Amerika en China voor.

Categorieën
Natuur

Verschil dromedaris en kameel

Als er nou twee dieren in het dierenrijk vaak met elkaar verward worden zijn het wel de dromedaris en de kameel. Een dromedaris wordt ook weleens een éénbultige kameel genoemd. Het grootste verschil zit hem dus in de bult. Waar de dromedaris één bult heeft, heeft de kameel er twee. Het ezelsbruggetje hoe je beide dieren het makkelijkst uit elkaar kan houden is als volgt: In Dromedaris zit één E, in kameel zitten er twee. Het aantal E’s is dus gelijk aan het aantal bulten.

Categorieën
Natuur

Verschil bij en wesp

In de tuin, bij het zwembad, rond openbare prullenbakken. Overal komen ze voor, vooral in de zomer: wespen. Irritante vliegende insecten met een gevaarlijke angel die bij de meeste mensen al vanaf jongs af aan angst inboezemt.

Categorieën
Natuur

Verschil reptiel en amfibie

Op het oog lijken reptielen en amfibieën nauw verwant met elkaar te zijn. Reptielen en amfibieën zijn beide koudbloedig en leggen eieren, en daar houden de overeenkomsten ook wel op.

Categorieën
Natuur

Verschil zeehond en zeeleeuw

Het Nederlandse waddengebied staat bekend om haar zeehonden. Zeeleeuwen ga je daar niet tegenkomen. Twee zeezoogdieren die op het oog nauw aan elkaar verwant zijn.

Categorieën
Natuur

Verschil hond en wolf

Naar verluidt kwam de mens al meer dan vijftienduizend jaar geleden in aanraking met de wolf, van hieruit zijn de hondenrassen ontstaan zoals we deze nu kennen. De wolf is een hele verre voorvader van de hond.