Categorieën
Leefstijl

Verschil plassen op de wc en plassen onder de douche

Wat doe je als je onder de douche staat en je moet opeens nodig plassen? Plas je onder de douche of ga je alsnog naar de wc?

Alhoewel uit diverse onderzoeken is gebleken dat meer dan 80% van de mensen regelmatig onder de douche plast zullen de meesten de bovenstaande vraag niet willen beantwoorden of er vol afschuw (dat is goor!) op reageren. Plassen onder de douche is wellicht het meest ontkende douchegeheim, vooral vrouwen lopen er niet graag mee te koop.

Los van het feit dat het water van de wc in exact hetzelfde riool terecht komt als het water van de douche, is plassen tijdens het douchen eigenlijk altijd een meer verstandige keuze dan plassen op de wc.

Je bespaart geld
Bij het doorspoelen van de wc spoel je iedere keer zo’n 6 liter water het riool in. Plas je dus minimaal één keer per dag tijdens het douchen dan bespaar je daarmee 6 liter water, deze besparing loopt natuurlijk op als iedereen in huis tijdens het douchen plast in plaats van op de wc.

Goed voor het milieu
Als elk huishouden in Nederland er de gewoonte van zou maken om tijdens het douchen te plassen zou dat dagelijks miljoenen liters water besparen. Er is veel milieu belastende energie nodig om water te reinigen zodat het weer geschikt als kraanwater, elke liter die minder gereinigd hoeft te worden spaart het milieu.

En wat te denken van het wc papier wat door het plassen onder de douche niet meer in het riool terecht komt.

Hygiënischer
Plassen onder de douche is hygiënischer dan plassen op de wc. Het zal voor de meesten onwaarschijnlijk in de oren klinken maar toch is de wc één van de meest onhygiënische plekken, je bent namelijk altijd afhankelijk van de reinheid van je voorganger plus dat bij een wc die onlangs niet is schoongemaakt de bacteriën zich opstapelen.

Daarnaast is het afvegen/afdeppen met gewoon wc papier na het plassen niet een methode om jezelf op te schonen maar zorgt dat er vooral voor dat de urinevlekken in je onderbroek enigszins beperkt worden. Om schoon te worden na het plassen op de wc zou je vochtig wc papier moeten gebruiken.

Onder de douche sta je onder een constante waterstraal die direct alles wegspoelt, gooi daar een lading zeep achteraan en niemand zal na je douchebeurt nog kunnen constateren dat je hebt geplast onder de douche.

Gemak
Vooral voor de mensen die altijd ’s ochtends douchen en op tijd staan is plassen onder de douche een tijdbesparende bezigheid.

Warme voeten
Als je de douche aanzet zal je enige tijd moeten wachten totdat het water op temperatuur is, tegelijkertijd zal de waterstraal je drang om te plassen stimuleren. Je kan dit wachtmoment dan ook uitstekend gebruiken om alvast te plassen. Om alvast op te warmen zou je over je voeten heen kunnen plassen.

Onder de douche plassen is fun
De toiletpot is uitermate geschikt om op te plassen en te poepen maar leent zich minder voor het hebben van plezier. Een douche biedt meer bewegingsvrijheid. Door onder de douche te plassen, en alles ongegeneerd te laten lopen, kan je weer even kind zijn.

Ben je een vrouw, dan biedt plassen nog een extra fun factor, want hoe vaak krijg je nou de mogelijkheid om staand te kunnen plassen. Wie weet ben je door oefening onder de douche ooit nog wel eens in staat om als een man te plassen.

Poepen onder de douche
Als je de beschikking hebt over een wc is poepen onder de douche nooit aan te raden.