Categorieën
Wetenschap

Verschil 3D en 2D

Dagelijks hebben we onbewust met een continue stroom van 2D en 3D beelden te maken, sterker nog, het is de normaalste zaak van de wereld. Het is echter niet zo dat we deze beelden dan ook maar de hele tijd zo lopen te duiden.

Categorieën
Wetenschap

Verschil astrologie en astronomie

Al zolang de mens bestaat kijkt hij naar de sterrenhemel, voor lange tijd deden ze dit gezamenlijk naast elkaar totdat de wetenschap om de hoek kwam kijken. Toen de ruimte buiten onze aarde steeds beter te te verklaren en te berekenen werd ontstond er een splitsing tussen de mensen die ooit nog gezamenlijk naar de sterrenhemel keken. Zie hier het ontstaan van de astrologie en de astronomie.

Categorieën
Wetenschap

Verschil weer en klimaat

Hét onderwerp van gesprek is in Nederland vaak hetzelfde, namelijk ‘het weer’. ‘Niets is zo veranderlijk als het weer’, als je naar het weer in Nederland kijkt ten minste. Het weer is de toestand van de dampkring op een bepaalde tijd en op een bepaalde plaats. De belangrijkste kenmerken van het weer zijn de temperatuur, neerslag en wind. Het weer is elke dag anders en afhankelijk van veel factoren.

Categorieën
Wetenschap

Verschil planetoïde, meteoroïde, meteoor en meteoriet

De aarde waarop wij leven is maar een nietig onderdeel van het gehele universum die al miljarden jaren ontstaat. Los van de miljoenen planeten en sterren die zich in het heelal bevinden zweven er miljarden kleinere stukken steen en metaal rond die ooit onderdeel waren van een groter geheel. Deze losse stukken zijn onder te verdelen in planetoïden, meteoroïden, meteoren en meteorieten.

Categorieën
Wetenschap

Verschil rechthoek en vierkant

Kijk eens om je heen en je zult zien dat er heel veel dezelfde figuren steeds terugkomen, naast de cirkel zal het voornamelijk om vierkanten en rechthoeken gaan. De vierkant en rechthoek, twee figuren die zo op het oog nauw verwant met elkaar lijken te zijn.

Categorieën
Wetenschap

Verschil intelligentie en kennis

Wanneer ben je intelligent en heb je veel kennis, en heb je per se heel veel kennis nodig om intelligent te kunnen zijn. Als iemand veel kennis heeft van een bepaald onderwerp is dit dan direct een intelligent persoon? Je zou kunnen zeggen dat de mate van intelligentie afhangt van hoe je met de opgedane kennis omgaat.

Categorieën
Wetenschap

Verschil kennis en wijsheid

Kennis en wijsheid, twee termen die enorm vaak door elkaar gehaald worden, onterecht want ze liggen wat betreft betekenis toch behoorlijk uit elkaar. Kennis is een opeenstapeling van verkregen informatie en feiten. We zijn eigenlijk continu kennis aan het vergaren, dat doe je niet alleen op school of tijdens je studie.

Categorieën
Wetenschap

Verschil hard water en zacht water

In Nederland zijn er ruim 200 bronnen waar ons kraanwater uit gehaald wordt, hierdoor is het onmogelijk dat het kraanwater in elke regio dezelfde samenstelling heeft. Dit onderscheid wordt uitgedrukt in waterhardheid. Dit gaat van zeer zacht water (0 tot 4 dH) naar zeer hard water (meer dan 30 dH).

Categorieën
Wetenschap

Verschil plastic en kunststof

Plastic is het Engelse woord voor kunststof, van hieruit wordt dan ook vaak gedacht dat plastic en kunststof synoniemen van elkaar zijn. En het klopt ook wel tot op zekere hoogte, veel plastics zijn kunststoffen maar andersom zijn kunststoffen niet altijd plastics.