Categorieën
Gezin

Verschil zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof

Rondom een zwangerschap en het ouderschap zijn er nogal wat verloven die door de ouders opgenomen kunnen worden, zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof zijn hiervan bekende voorbeelden.

Het is wettelijk bepaald dat een zwangere zes weken voor haar uitgerekende datum mag stoppen met werken, de tijd die tot de bevalling geldt wordt zwangerschapsverlof genoemd. Zodra de bevalling achter de rug is gaat de zwangerschapsverlof over in bevallingsverlof wat in ieder geval 10 weken duurt. De partner van de zwangere heeft recht op maximaal 6 weken verlof (ook wel vaderschapsverlof genoemd).

Ouderschapsverlof geeft je als ouder het recht om voor een bepaalde tijd minder te gaan werken zonder dat dit van invloed is op de arbeidsovereenkomst. Het ouderschapsverlof moet opgenomen worden voordat het kind 8 jaar wordt, verder zal de papa of mama bij het krijgen van elk volgende kind wederom het recht krijgen op ouderschapsverlof. Ook al heb je als ouders recht op ouderschapsverlof, het betekent alsnog dat je dit in goed overleg met de werkgever moet doen. Je bent namelijk niet onaantastbaar tijdens het opnemen van je ouderschapsverlof en kan bijvoorbeeld gewoon ontslagen worden.

Je hebt als ouder recht op 26 x het aantal uren wat je per week werkt aan ouderschapsverlof. Het is afhankelijk van je werkgever of je betaalt krijgt voor de uren die je minder werkt.

In de praktijk nemen veel ouders het ouderschapsverlof op wanneer de kinderen nog jong zijn, aangezien dit de meest intensieve tijd is, daarnaast kan er zo bespaard worden op de kosten van een eventuele kinderopvang. Er zijn echt ook genoeg ouders die hun ouderschapsverlof opnemen zodat ze op vakantie kunnen, en daarmee in één keer hun dagen opmaken.